Právě je so listopad 09, 2024 10:30
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
BITTNER Jan
|
Předmět: |
|
|
Nesouhlasím - zastřelit .Škoda volantu |
|
Zaslal: st listopad 08, 2006 21:28 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BARTA Roman
|
|
|
Přispěju Ale komu, když bude mrtvej |
|
|
Zaslal: st listopad 08, 2006 21:54 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Chlapi... neblbněte. |
|
|
Zaslal: st listopad 08, 2006 21:58 |
|
Návrat nahoru |
|
|
MIKL Tomas
|
|
|
Dobrá, ikdyž jsem student a moc love nemám, tak nepudu v pátek na pizzu a dávám do banku první 100Kč kdo se ke mně přidá??? |
|
_________________ Team manager HSF rally team |
Zaslal: st listopad 08, 2006 22:48 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BITTNER Jan
|
|
|
Nepřidám ani kačku ,ať si jeho team sežene sponzora ,já na tom taky pracuju. Ale pokud myslíš na nájemného vraha ,tak cinknu Kájínkovy. |
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 6:21 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
To Bittner: Asi si na tebe někde počíhám
To ostatní: Tak vám pěkně děkuju za podporu a že jste důkladně zaskládali můj dobře míněný příspěvek. , takže to musím vepředu smazat a dám to zase tady dozadu. |
|
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 7:50 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Netuším, jaké jsou parametry ve skutečnosti. Nicméně je jedna věc, vědět jak je to ve skutečnosti a druhá věc, jak RBR této skutečnosti co nejvíce přizpůsobit.
A proto si myslím A VÁŽNĚ NAVRHUJU aby sem odborník (Vítek) přes Mirka napsal pokud možno co nejvíce skutečností ohledně nastavení aut v reálu.
Zejména se jedná o tyto věci:
1. Nastavení diferenciálů
Rád bych věděl, jakým způsobem teoreticky fungují pasivní diferenciály (zda má určitou fixní svornost a nad určitý krouticí moment se sepne zcela, jaký vliv na tento krouticí moment má sepnutí brzdy bez plynu atd.)
Pokud to totiž takto je, tak nastavení pořád 100% tomu vůbec neodpovídá a řekl bych že ani 0% plyn, brzda = 0% svornost resp. jen předpětí není zcela odpovídající.
Takže bych bral jako dobrý způsob pro MČR uveřejnit zde skutečnost a potom napsat připomínky, co tomu nejlépe v RBR odpovídá.
K tomu ještě poznámka, předpokládám, že předpětí, stejně tak jako max. svornost není ani u pasivu dána a mělo by být tedy povoleno ji měnit s tím že musí být pro celou rychlostní mapu stejně.
2. Stabilizátory
Opět - nevím jak je to ve skutečnosti, zejména jestli je zde rozdíl mezi N4 a WRC. Pokud ano, mělo by být N4 více omezeno.
3. Brzdy
V ustanoveních není žádné omezení x brzdy u N4 jsou ve skutečnosti horší než u WRC, takže bych předpokládal jistá omezení
4. Geometrie
Jako jeden z cílů omezení v MČR bylo zamezit kravinám v nastavení. Netuším, jaké rozumné meze (odklon, sběh, záklon, popř. výška vozu) jsou ve skutečnosti. Bylo by opravdu velmi dobré, kdyby se dal zjistit jakýsi průměr těchto nastavení a potom napsat omezení OD-DO.
Ohledně všeho nastavení - od začátku jezdění v RBR se zajímám pokud možno do detailu, jak dané nastavení teoreticky ovlivňuje jízdu, co má smysl, co je blbost. Pro se tady o to zajímám a když se má něco takto zásadně omezovat, tak chci vědět z čeho z praxe ten závěr vychází a nestačí mi konstatování "protože to takto v reálu je", protože jak již jsem psal RBR <> reál.
Co se týče diferenciálů jsem došel po uvažování k následujícímu: (kdo má informace z reálu, tak mně kdyžtak opravte)
Pasivní diferenciál má dané předpětí, které se dá určitě nastavit různě. Proto mapa pro rychlost - komplet stejná, ale např. od 0%-do 50% (skutečný možný rozsah nastavení předpětí neznám)
Protože předpokládám, že se diferenciál zamče od jistého rozdílu rychlostí jednotlivých kol na nápravě, což RBR nepopisuje - popisuje pouze rychlost auta celkově, tak navrhuji nastavit mapu podle plynu a brzdy 0 100 100 100 100 100 ... tj. pro nestisknutý plyn nebo brzdu bude platit pouze předpětí a při jakkoli silnému stisknutí plynu nebo brzdy plná svornost. |
|
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 7:57 |
|
Návrat nahoru |
|
|
JUNGER Tom
|
|
|
Jardo, Jardo
ty tady tomu teda dáváš. Jasný je to fórum, kde je potřeba psát své názory a připomínky. Ale nechme ty zásadní věci prosím už na organizátorech a pořadatelích RBR. Věřím, že ví co dělají. Taky mi některé věci na nové fyzice moc nesedly, ale nezbývá mi nic jiného než si na to zvyknout a budeme s tím nějak bojovat. Aspoň nás to tak učili na vojně, no ne Jardo??? Jo a přimlouvám se taky za koupi tvého volantu. Šipky a RBR je něco podobného jako kdyby ti do cimbálu někdo hrál s baskytarou. Jde to, ale kua žádný zázrak. |
|
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 8:21 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RYDL Tomas
Založen: 26. 10. 2005 Příspěvky: 37 Bydliště: dolní kralovice
|
|
|
..souhlasim s Jardou, take by me zajimalo, kterak ze se "veci" ve skutecnosti maji |
|
_________________ ..sycz4k
..HSF rally team |
Zaslal: čt listopad 09, 2006 9:59 |
|
Návrat nahoru |
|
|
FRIC Miroslav
|
|
|
Tak zajimalo by me to samozrejme taky. Ovsem co se tyce RBR, tak to beru jako fakt presne jak stanovi vseobecna ustanoveni, tedy kdo nesouhlasi s fyzikami, at se nehlasi.
Jinak se obavam, ze model RBR neni tak dokonaly, aby slo nastavit zcela vse podle relanych hodnot a minimalne nekde se bude muset improvizovat. To je teda spis jen muj pocit, nevim... |
|
_________________ Nepište mi, prosím. Už tři roky nejsem na pluginu aktivní. Díky
Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks |
Zaslal: čt listopad 09, 2006 11:25 |
|
Návrat nahoru |
|
|
CHRASTINA Pavel
|
|
|
Možná Jaroslave bude lepší když vytvoříš nové "speciální" vlákno s tvými požadavky na téma rbr vs. realita. Ty tvoje ne příspěvky, ale přímo dopisy s různou velikostí písem tady zabírají dost velkou část jedné stránky a navíc to valíš neustále znovu a znovu. Koho to bude zajímat jako třeba tady Tomáše Rýdla, tak se k tobě přidá a něco zjistíte |
|
_________________ #19 CHRÁSTwww.hsfrt.ic.cz
VÍTĚZ TR2007(WRC), TR2008 (WRC), TR2009 (WRC), EURO 2(N4), EURO 3(WRC) |
Zaslal: čt listopad 09, 2006 11:47 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
To Fric: Já vůbec nenamítám nic proti změnám a omezením, pouze v tom nacházím jisté chyby a nedostatky a snažím se aby se odstranily. A právě proto, že je RBR nedokonalé, tak je potřeba vymyslet jak se realitě v jeho možnostech co nejvíce přiblížit.
Takové a podobné odpovědi, jako že to nemáme vlastně připomínat nic zabírají to samé místo jak jeden můj a navíc se v nich nic nepřipomíná. A jestliže se tady udělalo fórum námitky a připomínky a člověk najde jasnou chybu v ustanovení, tak opravdu nechápu proč to nenapsat.
Vlákno typu RBR x realita by bylo opravdu velice zajímavé a určitě nejenom pro mne a T.Rydla. Ale to by musel založit někdo, kdo tomu rozumí - proto jsem tady také pár řádek psal.
A upřímně řečeno ... už mě se.... se tady člověk snaží něco vyjasnit, aby to bylo co nejlepší a vy jen frfláte že tady zapráskávám místo.
A toto platí pro další Chrástův příspěvek - tady aspoň vidím, jak je to s tebou - ty místo psaní něčeho konstruktivního akorát napomínáš zejména mne, abych něco nepsal a sám zapráskáváš fórum zbytečným napomínáním. |
Naposledy upravil PANCOCHA Jaroslav dne čt listopad 09, 2006 12:17, celkově upraveno 3 krát
|
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 11:51 |
|
Návrat nahoru |
|
|
CHRASTINA Pavel
|
|
|
Tak se to podařilo, už je vytočený.... tak vypisuj dál nadějný mladý literáte |
|
_________________ #19 CHRÁSTwww.hsfrt.ic.cz
VÍTĚZ TR2007(WRC), TR2008 (WRC), TR2009 (WRC), EURO 2(N4), EURO 3(WRC) |
Zaslal: čt listopad 09, 2006 12:01 |
|
Návrat nahoru |
|
|
OLSA Mirek Site Admin
|
|
|
Chlapíííí klííííd
Tobě sem Jardo řekl že sem napíši vyjádření jakmile bude vše interně jasné takže rozpoutat debatu takových rozměrů bylo asi trochu zbytečné .. vydrž ..počkej .. a uvidí se |
|
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 12:25 |
|
Návrat nahoru |
|
|
MIKULKA Jan
Založen: 24. 02. 2006 Příspěvky: 460 Bydliště: Přáslavice,okres Olomouc
|
Předmět: Jeden pohled? |
|
|
Zdravím,když děláme(te) RBR co nejvic realnou napadlo mě,že bychom při MCR měli všichni stejnej pohled a to za volantem ,že by plugin nedovoloval změnit jiny..Nevim jestli by to šlo a jestli byste souhlasili. Jen mě to tak napadlo,tak mě hned nezavalte kritikou |
|
|
Zaslal: čt únor 15, 2007 18:47 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|
|
|
Based on CanverRed theme |
|
|