Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Fyziky na pluginu - pořádek nebo anarchie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 105, 106, 107  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro zavedení jednotných fyzik?
Ano, jsem pro jednotné fyziky.
87%
 87%  [ 448 ]
Ne, jsem pro více fyzik.
12%
 12%  [ 62 ]
Celkem hlasů : 510

Autor Zpráva
coufalik.patrik

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

DEJMEK Vaclav napsal:
Jsem samozřejmně pro sjednocení na jeden vzorec, jinak to nemá smysl vůbec něco dělat. Už o tom tady brblám nějakej ten měsíc tak snad teď by to mohlo konečně dojít úspěšnému konci.
Twisted Evil
Příspěvek Zaslal: čt září 27, 2007 20:40
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
VANEK Jakub

Dotaz na Míru:

Ahoj, jenom mám brouka v palici tak se chci zeptat. Na S 1600 byly podklady, na N4 byly podklady... ty už na pluginu jezdí s novýma fyzikama a je to super. .... ále říkal si že je problém s motorama s turbem a že nemáte dostatečné množství materiálu, tam nevím jestli se prostě to co nebudete vědět nějak spíchne podle toho jak "by to mělo být" nebo se bude čekat až se něco nového objeví a teprve pak se udělá fyzika Question Question

Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 12:01
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
NOVY Karel

4 coufalik
dost dobře nechápu, proč se na Vaškův názor čertíš. Na pluginu nemáš odjetý ani metr, takže vlastně vůbec nemůžeš vědět wo co go. Hlavně, že se projevuješ.

Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 12:40
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
FRIC Miroslav

Jakub Vaněk: Podklady na turba nejsou hlavně ve smyslu, jak to v RBR vlastně funguje... Nakonec jsme to prostě nějak určili, určitě ne úplně správně. V budoucnu se to kdyžtak může předělat. Oni by ty fyziky nebyly asi nikdy, protože se se zjišťováním skutečného fungování turba v RBR nijak nehlo...

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 12:55
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VANEK Jakub

Ok, díky za odpověď a těším se na to Wink

Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 12:56
BITTNER Jan

Nedávno tady na foru proběhla informace ,že se podařilo kontaktovat nějakého tvůrce RBR .Možná to není správné vlákno ,ale podařilo se něco zjistit ??

Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 13:15
VANEK Jakub

nee, neporařilo

Příspěvek Zaslal: pá září 28, 2007 13:17
PANCOCHA Jaroslav

Od té první odpovědi uplynulo spoustu času a žádnou další odpověď jsem bohužel nedostal.
Příspěvek Zaslal: po říjen 08, 2007 22:06
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PANCOCHA Jaroslav

Protože jsem se nakonec vůbec nepodílel na vývoji nových fyzik od Kenta, Eva a Mirka Frice, tak si tady dovolím malý komentář:

Zkoušel jsem Imprezu N12 na šotolině, konkrétně na oblíbeném New Bobs I a II a musím říct (mám na ní svůj starý setup, který papírově rozhodně není nějak nedotáčivý) a auto se chová spíše nedotáčivě než přetáčivě.

Konkrétně v lesní rychlé pasáži, kde se jede skoro na plný kotel to auto na šotolině ani neuhne ze stopy a to jsem to nezkoušel nijak citlivě. Prostě do zatáčky naprostě necitlivě s plným plynem a podobně a ono to ani trošku neujelo. Prostě klasika z rally školy, pustit plyn, zatočit a zabrat a auto jde do smyku VŮBEC nefunguje. Auto prostě jen zatočí a nic více.

(a jestli mi tady bude někdo povídat, že to mám proto že jezdím s klávesnicí, tak na to zapomeňte, páč zvláště na klávesnici s necitlivým ovládáním a necitlivým plynem by to do smyku při neurvalém řízení mělo jít a musím říct že oproti minulé fyzice je toto obrovský rozdíl)
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 14:01
KRYSTYN Miroslav

4 Pančocha
Nemůžu s tebou souhlasit.
Jezdím sice ve skup. N4 hlavně mitsu, ale zkoušel jsem i subo N12 a vždy se mi takto zatočit podařilo. Je fakt že mám G25, ale.......nebude problém spíš v setupu?
Naopak v nových fyzikách hodnotím kladně změnu průběhu motoru.

Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 14:56
PANCOCHA Jaroslav

No, možná jsem se špatně vyjádřil. Prostě s novou fyzikou a setupem to drží na šotolině strašně moc stopu. Prostě zatočíš a ono to zatočí, prostě se to chová málem jak na asfaltu.
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 15:06
PANCOCHA Jaroslav

Tak jsem ty nové enka znova testoval nyní Imprezu N12 se svým setupem (podle starého nově naťukaný) a s Evo IX s default setupem a myslím že můžu přesně pojmenovat v čem je asi ten rozdíl.

Nové auta mají strašně tvrdý podvozek a to nejen v defaultu, ale i s běžným setupem. Netuším, jaké hodnoty mají pružiny a tlumiče v reálu, takže jsem s nimi možná trochu mimo, ale vycházejí z hodnot testovaných na staré fyzice a taktéž i některých WRC.

Gravel setup pro Imprezu N12 mám tento:
Dify: 400-550-600 (dal bych dozadu míň ale nejde to)
Tlumiče P: 5.6 5.4 7.7 1.5
Tlumiče Z: 5.3 5.0 7.3 1.5
Pružiny P: 310 50 80 12
Pružiny Z: 310 45 75 13

(geometrie -2.21 -0.13 4.70 200.79 .. -1.34 -0.02 206.5) - zde mně napadá jediná věc, že kvůli změnám geometrie bych měl mít auto výš. Nicméně default je posazený výše a přesto je tvrdší než tento můj setup.

Jinak proti fyzice nic nemám, ale tato tvrdost mi hodně vadí a to jsem s tím ještě nejel Harwood, tam to musí být asi dost těžké.
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 19:51
FRIC Miroslav

Reál setup z S2000:

asfalt 45/40 kN/m
šotolina 27,5/25 kN/m
sníh 27/25 kN/m

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 20:03
PANCOCHA Jaroslav

No - jednak mi jde o to, jaké reálné hodnoty jsou třeba na šotolině u enka. S2000 může být přece jen trochu jinak, páč je lehčí.

Ale i bez ohledu na realitu se v nových fyzikách podvozek jednoznačně přitvrdil. Jestli mám použít jiné (už třeba reálné) hodnoty aby se auto chovalo tak jak má, prosím, udělám to a naladím podvozek správně.

Nicméně bych rád věděl (a to by Kent s Evem prostřednictvím Mirka Frice mohl objasnit), co se konkrétně natolik změnilo, že se auto chová takto jinak.
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 21:15
CHRASTINA Pavel

Jak jsem si to tady přečetl, tak jsem zkusil N12 asi po půl roce po skončení eura2, kde jsem s ním jezdil a mi se to teda dařilo dostávat do smyku naprosto bez problému. Samozřejmě jsem si vyrobil nějaký setup, nemluvím o defaultu. Fyzika, o kterou tu jde je bez problému, akorát si to každý musí trošku upravit.

#19 CHRÁSTwww.hsfrt.ic.cz
Image
VÍTĚZ TR2007(WRC), TR2008 (WRC), TR2009 (WRC), EURO 2(N4), EURO 3(WRC)
Příspěvek Zaslal: út říjen 09, 2007 23:39
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 105, 106, 107  Další
Strana 31 z 107

Přejdi na:  

Czech translation by Azu

Based on CanverRed theme