Právě je st listopad 20, 2024 7:47
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MIKL Tomas
|
Předmět: |
|
|
Nemám slov. Skvělá práce. |
|
_________________ Team manager HSF rally team |
Zaslal: st říjen 08, 2008 8:30 |
|
Návrat nahoru |
|
|
DOCKAL Stepan
|
|
|
Prolitaval jsem to v rychlosti, ale mel bych nekolik pripominek. Ne kritiku, spis navrh kde se jeste zlepsit.
- Chtelo by to tomu shrnuti dat trosku nejaky format. Pouzivani odstavců by vubec neskodilo, jednotlive sekce bych oddelil volnym radkem. Chvilema jsem se hodne ztracel v tom, o kom (jake tride) vlastne ctu.
- Zamyslel bych se nad pouzitym fontem v psanem textu. Myslim ze WRC font je velice hezky, ale pro dlouhy, psany text velmi nevhodny. Oci preskakuji mezi radky, text se "slévá" do jednoho bloku. To ale souvisi i s formatovanim (Viz ma prvni pripominka)
- Mozna by nebylo spatne udelat pro kazdou tridu vlastni "blok" (stejne je to napr. v casopisu RALLY a dalsich) a na konci udelat nejake vseobecne shrnuti.
- Pak bych mozna zacal pouzivat vzdy a vsude cele jmeno. Vsiml jsem si ze nekdy pouzivate jenom PRIJMENI.
A jedna perlicka na zaver:
Nikde nemuzu najit jezdce tridy N4 - Michala CHANUKU, cili verim ze se jedna o Michala CHAMULU.
Jinak je to velice pekne pocteni a uz se tesim na dalsi cislo!!! Hodne sil panove |
|
_________________ ... RBR I´m lovin it ...
Geofre eWRC RBR Rally Team |
Zaslal: st říjen 08, 2008 8:57 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Dnes jsem zhltnul druhý magazín TR. Pánové, udělali jste opravdu kus krásné práce. MOCKRÁT DĚKUJI.
Tak jako Štěpán Dočkal bych měl také pár připomínek, které jsem již psal Jindrovi po ICQ (konstruktivní kritika).
1) Pokud to vidím správně, tak na text není použit vektorový font, tudíž se pak v jiném zvětšení než právě 100% na obrazovce špatně čte a ani ve 100% zvětšení to není myslím uplně ideální.
2) Nevím jak je to u ostatních, zkoušel jsem to na dvou počítačích a monitorech - většina magazínu je hodně ale opravdu hodně kontrastní. Barvy jsou silně přesaturovány a většina fotek je velmi špatně vidět. Je zajímavé že stránky Hvězda rally a fotografická soutěž jsou ok. Ostatní jsou špatné.
Myslím, že toto je spíš nějaký problém v technice než úmysl.
Každopádně, ještě jednou velká poklona za veškerou práci, kterou pro TR tímto magazínem děláte a držím pěstě do další práce. |
|
|
Zaslal: st říjen 08, 2008 10:59 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BICA Martin
Založen: 11. 12. 2006 Příspěvky: 1264 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
Ano taky by to chtělo odbourat pravopisné chyby, je to opravdu profesionální psaní, ale tohle by chtělo ještě doladit. Brabec místo Brablec atd. Nabízím se, že bych mohl dělat konečnou kontrolu pravopisu před vydáním. Jinak je to super počtení to jo.
EDIT: Ještě jedna připomínka, pokud vím, tak Martin Bujáček nehavaroval, ale spadla mu hra a neměl k dispozici DMP, proto nemohl pokračovat. Nakonec dali PC dohromady, i DMP vytahli, ale to už zase neměl čas dojet. To mi sám říkal, nevím jestli se něco nezměnilo. Já jenom aby jsme nevypadali jako lemplové oba, když jsem to jenom já. |
|
Zaslal: st říjen 08, 2008 11:49 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Až teď si uvědomuji, že celý problém je zřejmě v tom, že celý magazín je složen z bitmapových obrázků, ze kterých se pak jen udělá PDF. Jestli je to tak, tak potom je zde asi jen problém v nějakých barevných profilech co se týče toho barevného podání.
Fonty tudíž vektorové být ani nemohou, pokud původně byly. No... v takovém případě bych to asi zkusil udělat v jiném vhodném programu, např. InDesign (mám 3.0 CZ). Ten by pak samozřejmě produkoval vše ihned v PDF v nejlepší kvalitě, co by bylo vektorové, by vektorové zůstalo, sazba atd. by byla automaticky ta nejlepší atd. Veškeré obrázky, podklad, rámeček atd. tam není také problém...
Toť jen pro informaci a jako případný nápad co a jak. V případě InDesignu a podobných DTP programů se nabízím jako spolupracovník co se týče sazby (i případné korektury pravopisu jak psal výše Martin - matka je učitelka češtiny, takže do toho dobře vidím) |
|
|
Zaslal: st říjen 08, 2008 13:57 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RYTIR Radek
|
|
|
Pro mne a můj tým: SPOKOJENOST.Díky za práci kterou pro nás odvádíte.
Nehledejte na tom žádný chyby. |
Naposledy upravil RYTIR Radek dne st říjen 08, 2008 15:35, celkově upraveno 1 krát
|
Zaslal: st říjen 08, 2008 15:00 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KALIVODA Jindrich
|
|
|
Ty gramatické chyby jsou spojeny se spěchem, který byl na místě, protože se tak trošku omylem zmínilo datum vydání - no a když už bylo datum, byla i snaha jej dodržet.
K samotné tvorbě časopisu.
Kompletace probíhá ve photoshopu, nějaké spešl stránky (galerie, stars, duel....) dělám já a já i ukládám do jpgu. Zbytek si na základě šablon vytváří David. Nevíme kde je problém, (možná se ani tak moc nepátralo) ale ukládáním u Davida vznikne tak trošku něco jiného....
Ohledně písma - to se změní, už jsme se o tom bavili před vydáním aktuálního čísla.
Tak, k ničemu více nejsem kompetentní se vyjádřit. |
|
_________________ www.kitcarsweb.com
LADA. Vorsprung durch Fahrer.
LADA, Sex and Rock&Roll.
Kizz me!!! (WRT)
Lada 112 TMS 1,6 (Žížala)
NIGHTCLUB MOSKVA |
Zaslal: st říjen 08, 2008 15:23 |
|
Návrat nahoru |
|
|
HOLBA Tomas
Založen: 30. 10. 2005 Příspěvky: 13 Bydliště: Slovakia,Banska Bystrica
|
Předmět: magazin |
|
|
Skvela praca, len tak dalej! |
|
_________________ HOLBA MOTORSPORT |
Zaslal: st říjen 08, 2008 15:51 |
|
Návrat nahoru |
|
|
NOVY Karel
|
|
|
jj ten datum jsem prošvihl já a David pak měl práci ztíženou ještě pádem programu. Ale je pravda, že v tomto čísle je překlepů dost a pokusíme se, aby se situace neopakovala.
PS: děkuju všem, určitě i za kluky, za ohlasy. Potěší a přidají na chuti do další práce |
|
Zaslal: st říjen 08, 2008 15:59 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KRYSTYN Miroslav
|
|
|
Taky jsem dnes ošidil stát o nějaké ty prachy a v pracovní době přelouskal magazín, vskutku zábavné čtení, pro mě hlavně rozhovory, které i lecos naznačují.
Moc díky a přeju hodně nápadů do dalších dílů. |
|
_________________ www.kcm-rbr.cz |
Zaslal: st říjen 08, 2008 16:45 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SULAN Martin
|
|
|
Kluci ty drobný chybky jsou na místě, vždyť by nebylo co zlepšovat!? Žádný časáky s rally tematikou nečtu, ale tohle šlo jednim dechem, je to fakt skvěle udělaný. |
|
_________________ Honey, I´m home |
Zaslal: st říjen 08, 2008 19:25 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BRUDER Martin
|
|
|
Kluci paradní čtení. Ani sem nevěděl že je Šnek takhle slavnej a uspěšnej sportovec A to sem myslel že ho znám dobře. A vybornej je i rozhovor s Vaškem Šourkem. Má muj obdiv vůbec sem netušil co da prace nějaka značka které si někdy všimnu až když do ní narazím Myslím že je to super se takto něco dozvědět o lidech se kterými se tu přetahujem o vteřinky. Tak že kluci díky moc . Jinak nové rubriky sou fajn oproti 1 číslu je to znatelny posun. |
|
_________________ EURORALLY TEAM
www.montek-motorsport.cz |
Zaslal: st říjen 08, 2008 22:56 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PISTULKA David
|
|
|
Díky všem za názory a připomínky, které jsou pro nás důležité v dalším zdokonalování...
Těší mně že od svého vydaní byl magazín přečten již 282 krát a doufám, že příště budeme s magazínem zas o krok dále. |
|
Zaslal: čt říjen 09, 2008 13:00 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RESL Jan
|
|
|
Tak konečně se dostávám k pc,tak taky něco napíšu.Druhé číslo je opět super a moc se mě líbí,snad jen jak píše Štěpán,by to chtělo ve shrnutí Sadac Rally mezi jednotlivými třídami udělat odstavce a vždy před to napsat třeba WRC: ,nebo tak něco,pač kdybych nevěděl kdo s čím jezdí,měl bych chvílema trošku zmatek.No a nejlépe pak,jak zase píše Štěpán,udělat pro každou třídu vlastní blok,to je fakt dobrý nápad.Celkově je to ovšem super,co v pár lidech předvádíte a díky moc zato,tak snad Vám to vydrží,ať mi se můžem bavit . |
|
|
Zaslal: so říjen 11, 2008 15:33 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PISTULKA David
|
|
|
Zdravím všechny "čekatele" na další číslo TEAM RALLY magazínu, občasník seriálu TR se dostane na stánky po tomto víkendu...
Nedočkavce mohu nalákat na některé tituly:
dlouhosáhlé ohlédnutí za CRF -RBR Rally
profil DENDA Rallye Teamu
nebo desítku s Ondrou Štolfou
čtení je mnohem víc, ale počkejte si...
U čtení TRM se těší
David Pistulka |
|
Zaslal: čt říjen 30, 2008 22:03 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|
|
|
Based on CanverRed theme |
|
|