Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
SILHANEK Martin
|
Předmět: Nastavení volantu ve hře |
|
|
Zdravím,
rbr znám už docela dlouho, ale na chuť jsem mu přišel pořádně až poslední dobou. Ale to je vedlejší. V podstatě jde o toto - mám starší volant logitech s rozsahem otáčení nějakých 200-250 stupňů (nevim přesně, ale to je jedno). Na šotolině a sněhu se s tim jezdit dá, ale na asfaltu je problém. Při vysokých rychlostech je volant moc citlivý kolem středu, takže je docela fuška to jen udržet rovně po hladké silnici. Pokusil jsem se to vyřešit nastavením dead zone v ovladačích, ale to mi zrovna nepomohlo. Prostě jakmile volant zabere, tak je to moc citlivý a cestuju pangejt-pangejt. Potřeboval bych poradit s nastavením volantu v rbr. Koukal jsem, že jdou nastavit křivky a další věci. Jenže když jsem si s tím hrál, tak jsem si tím tak akorát řízení ještě víc rozhodil (přesně v opačném smyslu - volant na pohyby kolem středu skoro vůbec nereagoval, takže to bylo ještě horší jak řídit V3Sku 30 let bez servisu). Řešení by bylo - pořídit lepší volant typu G25, DFGT s větším rozsahem. Ale já bych teď potřeboval vyladit tohle. Mohl by někdo sdílet svoje nastavení podobného volantu, případně nějaké typy co a jak? Díky
P.S: a jestli tu už takovéhle vlákno je, tak se omlouvam.
EDIT: ups, jsem to chtělo dát do fóra "začátečníci"... |
|
|
Zaslal: pá duben 24, 2009 18:26 |
|
Návrat nahoru |
|
|
MARGECANSKY Martin
Založen: 19. 04. 2007 Příspěvky: 1066 Bydliště: Moldava nad Bodvou
|
Předmět: |
|
|
Ak to mas velmi citlive a volant je na max tak si skus nastavit rozsah v setupe auta |
|
_________________ CARLSBAD Rallye Team--Peugeot 207 S 2000 |
Zaslal: pá duben 24, 2009 18:52 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
Zdravim, opět problém... Přešel jsem z archaického pc na novější kus - nainstaloval jsem 64-bitové Visty a v RBR mi nejde force feedback. Mám DFP - v jiných hrách (LFS) to funguje... Neporadí někdo co s tím? |
|
_________________ RBR lama, v LFS je to kapánek lepší. |
Zaslal: čt červenec 16, 2009 0:47 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PUPIK Tomas
Založen: 05. 07. 2009 Příspěvky: 45 Bydliště: Velká Bystřice
|
|
|
čuss kluci...mam menší problem..mam volant Logitech Formula Vibration Racing wheel jestli někdo vi jak vypada no a problem je v tom že mi v rbr nefungujou vibrace..chtěl jsem se jen zeptat jestli se to musi nějak nastavit a kde nebo jestli tam vibrace vubec nejsou...díky moc.. |
|
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 10:04 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BRABLEC Jan
|
|
|
SILHANEK Martin napsal: |
Zdravim, opět problém... Přešel jsem z archaického pc na novější kus - nainstaloval jsem 64-bitové Visty a v RBR mi nejde force feedback. Mám DFP - v jiných hrách (LFS) to funguje... Neporadí někdo co s tím? |
Máš správné ovladače? logitech nabízí jak 32 tak 64 verzi
http://www.logitech.com/index.cfm/441/273&cl=roeu,en?osid=13 |
|
_________________ CARLSBAD Rally Team , driver |
Zaslal: čt červenec 16, 2009 10:41 |
|
Návrat nahoru |
|
|
ZAHORA Martin
|
|
|
Stáhni si nový ovladač (jak radí Honza) zde podle verze jakou máš. (32b nebo 64b)
Pokud to pořád nejde, zkus tento návod:
1. jdi do registrů (regedit)
2. najdi: KEY_CURRENT_USER>System>CurrentControlSet>Control>M ediaProperties>PrivateProperties>Joystick>OEM
3. vymazat všechny zápisy, které začínají "VID_" (bez uvozovek)
4. zapni volant do jiného USB portu a mohlo by to jít, jak má... |
|
_________________ ZahyM
CRF RBR team - Logitech DFP 648° => Fotky |
Zaslal: čt červenec 16, 2009 11:05 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
U mě v registrech to vypadá takhle:
http://img297.imageshack.us/img297/8745/regf.jpg
64-bit ovladače mám, 32-bit tam ani nešly nainstalovat. Nemáte nějaký záložní řešení? |
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 12:16 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
Právě jsem zkusil hru přeinstalovat a po instalaci se objevilo, že hře chybí některé součásti potřebné pro běh. Jde o nějaké ty kodeky nebo nevimco windows media bla bla. Instalace nejde spustit ani ručně z cd... ten pes bude zakopaný asi tady. Ona hra sice spustit pak jde, ale důsledek je že asi chybí ten ff. Nevěděl by někdo, jak to obejít? |
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 13:16 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
Tak jsem tak někde na půli cesty... po hodině zoufalých pokusů jsem odinstaloval logitech profiler a FF jde. Sice se mi pokaždé při startu hry resetuje ovládání, takže to musim znovu nastavit, ale jde to. Prostě Vista + RBR = SHIT. Jdu na W7. |
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 20:49 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BRABLEC Jan
|
|
|
Tak jsi vůbec nic nepochopil
v registrech musíš mít otevřenou složku: HEY_LOCAL_MACHINE
to za prvé,
tam si najít složku logitech a celou ji smazat
znovu nainstalovat game soft a taky nezapomeň na patch snad to pomůže |
|
_________________ CARLSBAD Rally Team , driver |
Zaslal: pá červenec 17, 2009 1:30 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
BRABLEC Jan napsal: |
Tak jsi vůbec nic nepochopil
v registrech musíš mít otevřenou složku: HEY_LOCAL_MACHINE
to za prvé,
tam si najít složku logitech a celou ji smazat
znovu nainstalovat game soft a taky nezapomeň na patch snad to pomůže |
Tam žádná složka Logitech neni... Zkusil jsem udělat to, co mi napsal Martin, ale to stejně nepomohlo. Jakmile tam mam profiler, nejde FF.
EDIT: Složka logitech byla jinde - smazal jsem jí, ale bez úspěchu. |
|
Zaslal: pá červenec 17, 2009 19:11 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KUBICIK Josef
|
|
|
Jestli ti to funguje v jiných hrách tak je to dobré já mám za to že tady to nejede jak má no nevím snad někdo poradí ale určitě jsou na to už někde vlákna |
|
_________________ http://www.f-r-t.wu.cz/ |
Zaslal: so červenec 18, 2009 9:22 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SILHANEK Martin
|
|
|
Tak jsem to vyřešil... Sice to neni úplně ideální, ale funguje to. Takže - s ovladači s gaming softu 5.04 mi nejde v RBR FF. Takže jsem dal profilera 5.04 pryč a zkusil 5.02. Ten mi sice volant zkalibruje, ale pak hlásí, jako že tam volant neni... Ale když pak 5.02 odinstaluju, uložené nastavení z 5.04 (rozsah, síla FF) se zachová a pak všechno funguje. v LFS i RBR mi to jede, v herních zařízeních mám normálně DFP a funguje to. Sice tedy nemám profiler a nemůžu měnit nastavení rozsahu a další, ale to oželim, protože nevidim důvod proč měnit když to takhle mám už delší dobu a ok. Kdybych pak chtěl něco změnit, musel bych ten postup opakovat - 5.04 -> nastavit -> odinstalovat -> 5.02 -> odinstalovat -> restart compu a jedem. Hlavně že to nějak dopadlo... |
|
Zaslal: so červenec 18, 2009 18:36 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|