Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
KNOTEK Michal
|
Předmět: |
|
|
Tak ted už jen nevím co je to těch 8 odporů. Jaké je mám koupit. Můžete mi prosím odpovedět? Moc mi pomůžete |
|
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 11:56 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KADLEC Vladimir
|
|
|
ZASTOUPIL Jan napsal: |
Nebyl by pro pocitace bez LPT portu resenim radic :?: :idea: |
Ano, pouzivam podobnou kartu. Staci v konfiguraku GI zmenit adresu LPT portu (v mym pripade 0xcf00).
KNOTEK Michal napsal: |
Ano ale já mám 8 odporů a tam je 7 do displeje a pak jeste 5 do diod a uln mám taky jen jedno. Nějak nechápu. neměl jsem mít náhodou 12 odporu a 2 ULN??? |
8 odporu je potreba na zakladni zapojeni -- 7 segmentu displeje a 8. jako dioda na signalizaci vytoceni motoru. Pokud chces i dalsi funkce, napr. z LFS signalizaci benzinu ci rucni brzdy, muzes mit az 12 odporu/ledek. Pokud ti staci napriklad jen signalizace vytoceni motoru, staci i jen jedna dioda a jeden odpor. ULN ovsem doporucuju v kazdym pripade (vyslovene nutny to neni, ale clovek riskuje spaleni lpt portu). |
|
_________________ 7-segmentovka pro zobrazeni prevodu |
Zaslal: út srpen 18, 2009 20:57 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KNOTEK Michal
|
|
|
Je jedno kam který odpor zapojím do displeje nebo se mám podle něčeho řídit??? U mého dispele je v řade 10 výstupů a pod tím vedou ty čáry k tem ´´svítidlum´´ a nevím kde mám najít anodu |
|
|
Zaslal: st srpen 19, 2009 12:59 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KADLEC Vladimir
|
|
|
Anodu muze mit kazdej displej jinde, je potreba si podle oznaceni displeje najit na internetu katalogovy list (datasheet), ve kterym je to popsano, priklad (strana 4). |
|
Zaslal: pá srpen 21, 2009 9:03 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KNOTEK Michal
|
|
Návrat nahoru |
|
|
KADLEC Vladimir
|
|
|
V tom datasheetu mas vse, co potrebujes. Zacal bych prostudovanim wikipedie, aspon co se znaceni diod tyce. V displeji mas v kazdym segmentu 2 diody v serii -- za sebou. Jednotlivy segmenty jsou oznaceny pismenama. Ve schematu je prislusny pismeno nakresleny u prislusne dvojice diod. Spolecna anoda (pro displej sa15) ci katoda (pro displej sc15) je na nozickach displeje cislo 1 a cislo 5. Zbyvajici nozicky vedou k jednotlivym segmentum, dle pismen. Cisla nozizek jsou na obrazku s displejem. |
|
Zaslal: ne srpen 30, 2009 22:31 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOZAK Jaroslav
|
|
|
je to nádhera ale na tohle by člověk potřeboval vysokou školu |
|
|
Zaslal: ne září 20, 2009 19:38 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mitchel TOKAR
|
Předmět: bomba |
|
|
je to pecka no mna by viac potesilo,keby napriklad v Abarth Grande punto fungoval ten digitalny ,ktory stale ukazuje 2....ale je to bombove |
|
|
Zaslal: ne září 27, 2009 12:01 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KUCERA Stanislav
Založen: 01. 04. 2008 Příspěvky: 77 Bydliště: Doloplazy okr.Prostejov(momentalne UK)
|
Předmět: LPT |
|
|
ahoj hosi,jen takova asi zbytecna otazecka,kdyz nemam to LPT tak to nejde nebo je i jina cesta jak to udelat,diky |
|
|
Zaslal: po listopad 16, 2009 22:18 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KNOTEK Michal
|
|
|
No já se chcu zeptat jestli je nutné napojit anodu |
|
|
Zaslal: út listopad 17, 2009 11:48 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KRCMA Daniel
|
Předmět: Upravené provedení na LPT1 port |
|
|
Tak jelikož jsem chtěl mít doma ukazatel rychlostí a předešlé zapojení a provedení už se leta nevyvíjelo tak tady je odkaz na ukazatel co chodí pod XP/VISTA/7 a používá zapojení s ULN2803 na LPT1 port a část pluginu s GI_DLL. Program pro ovladání segmentovky je udělaný zcela nový.
mrkněte na http://www.dandous.funsite.cz/?page_id=47
Ukazatel
Software
|
|
|
Zaslal: ne leden 15, 2012 12:19 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|