Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
KEBERT Martin
|
Předmět: |
|
|
Jenze NV M8600GT a libovolna integrovana grafika od Intelu je neco diametralne odlisnyho.
Notas s Inteli grafikou mam a jediny co se na ty grafice da slusne zahrat, je leda tak Battle for Wesnoth. |
|
|
Zaslal: st říjen 14, 2009 10:50 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KULHANEK Ales
Založen: 02. 06. 2005 Příspěvky: 197 Bydliště: Mělník (teda malá vesnička u něj:)
|
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Aj, pardon. Ja to nejak porad bral v ty navaznosti na tu Inteli GMA - tam se obavam ze snizeni detailu nepomuze.
Kazdopadne jsem zvedavy jak dopadnu u sebe - prijde ke mne notas s GF 9600M GT tak jsem zvedavy jestli si na notasu zahraju minimalne tak jako se stavajici ATI X1950GT na desktopu. |
|
|
Zaslal: st říjen 14, 2009 11:27 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KULHANEK Ales
Založen: 02. 06. 2005 Příspěvky: 197 Bydliště: Mělník (teda malá vesnička u něj:)
|
|
|
Zahrajes si stejne ale u novych titulu si budes muset ubrat detaily, ne-li rozlisko...Protoze M9600GT je o dost slabsi...i kdyz je novejsi... |
|
_________________ Aluna
S.A.D.A.C. Motorsport
TR - Mitsubishi Lancer Evo 9 Gr.N4
WCN - Mitsubishi Lancer Evo 6.5 Gr.A8 |
Zaslal: st říjen 14, 2009 12:20 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Tak vyslovene novinky nehraju, nejaky vyhlazovani mivam stejne vyply, tak snad to bude dobry. |
|
|
Zaslal: st říjen 14, 2009 12:51 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Tyjo lidi mam takovy ... "drobny" problem.
Sel jsem zmenit HW z puvodni sestavy:
desktop
AMD Athlon64 X2 3800+
2GB RAM DDR2
ATI Radeon X1950GT 256MB
HDD 300GB Seagate
na:
notebook
Intel Core2Duo P8800 2.66
4GB RAM DDR3
NVidia GeForce 9600M GT 256MB
HDD 320GB Toshiba
coz se u vsech her setkalo s uspechem ... krome RBR
Zatimco puvodni sestava nemela s RBR zadny problem, ta nova v RBR podivne pricukava. Pricukavani je vzdy na stejnych mistech a tyka se to zejmena originalnich trati (nejvic je to napr na FR tratich) - treba takovou Sosnovou jsem myslim zajel snad s jedinym zacukem zatimco esicka na FR tratich jsou v podstate nehratelne.
Tohle pricukavani je prakticky porad stejne bez ohledu na nastaveni rozliseni (640x480 nebo 1280x1024, cuka to uplne stejne), 3D detailech (vsechno "low" nebo vsechno "high", je to uplne jedno) a podobne.
Dneska se mi povedlo najit jak zapnout zobrazeni FPS v RBR, tak jsem to zapl a temer celou jizdu(resp. replay) FPS nikdy neklesa pod 300FPS. Presto vsechno to ale cuka a ja nevim proc
Jeste jsem prubl 3D Mark06 a jeho result je 6010 bodu coz mi prijde minimalne o 1000 bodu vic nez mela predchozi sestava.
Tak co sakra RBR chce? |
|
|
Zaslal: pá listopad 20, 2009 23:48 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mark0
|
|
|
Tiez hram na notebooku, grafiku mam nVidia 8400GS, maval som s RBR tiez problemy kvoli cukaniu, uz ani neviem co pomohlo, rozlisenie 800x600 detaily musim dat na low a ak mas Vistu tak som este menil vlastnosti spustacich suborov RichardBurnsRally_SSE.exe kompatibilitu na Windows XP a k tomu spustat aplikaciu ako spravca |
|
|
Zaslal: so listopad 21, 2009 1:02 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Mam WinXP, zmena rozliseni ani detailu nepomaha (je to prakticky bez rozdilu - a to muzu nastavit i 640x480 a vsechno na low a stejne to cuka) a aby to bylo zajimavy, tak pokud najedu do MacOSu, tak tam mi RBR beha plynule i na plny detaily (ale pro zmenu okamzite pada, pokud pripojim volant - holt je to neoficialni port pres Cider od Transgamingu a pro jezdeni s volantem je to nepouzitelny). Takze mam pres Bootcamp nainstalovany WinXP a pro hrani do nich prebootuju.
Ze vsech moznosti mi zbylo podezreni na Speedstep (cojsem si vsiml, tak i ve WinXP to solidne cvici s taktem procesoru, takze misto 2.66GHz to klidne bezi na 1.5GHz). Bohuzel veskere rady jak to vypnout smerujou pres polozku BIOSu ktery jaksi nemam, takze ani neoverim jestli to je tim.
EDIT: Ne, tak ani ten Speedstep za to nemuze . |
|
|
Zaslal: so listopad 21, 2009 1:31 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KULHANEK Ales
|
|
|
Martine jeste me napadlo, jestli nemas v moznostech grafiky zaplou vertikalni synchronizaci...ta delala podobnej bordel na notasu mne... |
|
_________________ Aluna
S.A.D.A.C. Motorsport
Zaslal: po listopad 23, 2009 14:22 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Taky jsem zkousel - rozdil je jen v tom ze pak RBR ukazuje konstantnich 59.72FPS (plus minus obcas nejaky setiny). Jinak to ale cuka porad stejne.
Jako priklad cukani mne trebas napada Stryckovy - Zadni porici, kdy prvni cukanec je hned v zatacce pred kukuricema priblizne v mistech mijeni cedule konec mesta, pak se to parkrat zacuka v mistech kde obcas bejvaj ty sudy jako retarder, po horizontu to taky cukne, tesne pred levou tri je osklivej cukanec ... a tak dal. Jsou to vzdycky naprosto stejny mista (uz to zkousim jen pres replay - proste pustim tenhle, zjistim ze to cuka furt a stejne, tak RBR konec a hledam dal cim to. Ten replay je z puvodniho stroje kde to jelo a i prehravalo bez jedinyho cukance). |
|
|
Zaslal: po listopad 23, 2009 17:47 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KULHANEK Ales
|
|
|
Jestli ti pri tom cukani chroupe disk, tak bych jeste zkusil defragmentaci...
A jak si psal ze v tom MacOSu ti to jede bez volantu plynule, zkousel jsi to bez volantu na XP? |
|
_________________ Aluna
S.A.D.A.C. Motorsport
Zaslal: st listopad 25, 2009 11:21 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
KULHANEK Ales napsal: |
Jestli ti pri tom cukani chroupe disk, tak bych jeste zkusil defragmentaci... |
Vyzkouseno (vcetne nejakyho GameBoosteru, kterej to ma taky na disku preusporadat tak aby disk moc nelital) - bez uspechu.
Nicmene je to mozna pricina - ten disk je klasickej notebookovej 5400ot, 8MB cache a priznam se ze netusim jak je rychlej (krom toho ze je neuveritelne tichej coz je v kombinaci s absenci LEDky HDD obcas docela na nervy . I kdyz spis jen ve WinXP, v MacOS to docela zurive vyuziva RAMku, takze celej notas dela zdani jako by byl nekolik trid rychlejsi).
KULHANEK Ales napsal: |
A jak si psal ze v tom MacOSu ti to jede bez volantu plynule, zkousel jsi to bez volantu na XP? |
(Jelo . Bez volantu to nemelo smysl, takze jsem to smazal.)
Poslednich asi 30 zkousek na WinXP to zkousim vyslovene bez volantu - jen pustim RBR, jdu do pluginu a pustim si replay. Takze ano, i na WinXP jsem to zkusil bez volantu. |
|
|
Zaslal: st listopad 25, 2009 11:54 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mark0
|
|
|
skúsil som pustiť replay a sledoval cukanie, nič som nespozoroval, pred par dňami som menil ovládač grafiky za ovládač priamo od nVidie, doteraz som používal od výrobcu notebooku ( akurát, že si nepamatám či mi to predtým pri replayoch cukalo :/ ) Aký používaš ovládač ty? Od vyrobcu notebooku alebo zo stránok nVidie?
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us |
|
|
Zaslal: st listopad 25, 2009 17:12 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KEBERT Martin
|
|
|
Zacal jsem s ovladacem co byl soucasti Bootcampu, pak jsem (neuspesne) zkusil ovladac primo ze stranek NVidie* az jsem nekde narazil na opatchovany .INF soubor (myslim ze z laptopvideo2go.com) pomoci kteryho se dal presvedcit ze se ten ovladac muze dat nainstalovat.
Ale jakakoliv zmena ovladace se ve vysledku nijak neprojevila.
Vzhledem k vysi FPS:
KEBERT Martin napsal: |
...FPS nikdy neklesa pod 300FPS... |
si ale nejsem uplne jisty jestli je hlavni problem v grafice. Ale nahoda je blbec .
*) Neuspesne proto, ze se ovladac vehementne vzpouzel anzto NVidia v MBP ma SubVendor = Apple a diky tomu se k ni ovladace z nvidia.com nechteji hlasit. |
|
|
Zaslal: čt listopad 26, 2009 11:24 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KULHANEK Ales
|
|
|
Jak jsi psal, ze je jedno na ktery to bezi rozlisko, tak si myslim, ze to nebude grafou...spis bych to videl na ten pomaly disk, nebo na nejakou utilitu na snizeni spotreby...Kdyby nic nepomahalo, tak bych jeste zkusil treba Win7 |
|
_________________ Aluna
S.A.D.A.C. Motorsport
Zaslal: čt listopad 26, 2009 12:56 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|