Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Team Rally 2011
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Další

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BARTA Roman

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Image

V tomto vlákně první příspěvěk v roce 2012. Popřeju tedy všem hodně štěstí a úspěchů v tomto novém roce.

Nene, na nikoho konkrétně jsem nenarážel, prostě celkově jsem se vyjádřil a nechávám sondovat, zdali ano či ne dělat textury, nebo jejich základ jednotně. Samozřejmě s možností změny, ale ne třeba potom zásadní. Díky za další názory na tuto věc.[/img]
Příspěvek Zaslal: ne leden 01, 2012 18:43
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
KUCERA Martin

BARTA Roman napsal:
Navíc instalátory, dá-li se tomu tak říkat jsou silně nevyhovující vzhledem k tomu, že doba jaksi pokročila od dob DoSových aplikací a .bat dávkových souborů.

Ahoj Romane a další zamyslivšíse.
Z velké části s tebou souhlasím. Jen přidám nějaké informace ohledně silně nevyhovujícímu instalátoru. Z mého pohledu, a netrvám na tom, že je jediný správný, je instalátor něco, kde jsou upravené textury a nějaké příkazy, které ty textury dají do hry. My jsme zůstali u varianty BAT souboru, který je pro některé lidi srozumitelný a mohou se podívat, co ten instalátor přesně dělá. Už jsem přemýšlel o nějakém jiném jazyce a skutečně není problém to napsat v něčem jiném, co by nám přineslo i víc možností. Teď je moderní powershell, nebo frčí java, ale lidí, kteří by tomu rozuměli, by ubylo. A nebo je tu varianta celé to zkompilovat, a pak je úplně jedno, v čem to bude napsané, ale tomu jsem se bránil. Představa, že pustím nějaký EXE soubor a nebudu vůbec tušit, co to kde kopíruje, maže nebo přepisuje mě trochu děsí. To pak nutně vede k tomu, mít několik instalací RBR a každou chvíli to kopírovat jedno přes druhé. Zatím mám roky jednu instalaci a nemám problémy. A argumenty, že dnes jsou velké disky, tak proč na nich nemít několikatery windowsy, pět verzi RBR a atd a pak se k tomu chovat jako čuně a každý měsic to překopírovávat jedno přes druhé, protože jsem si to rozdrbal neberu. Proto stále používáme ten přehledný silně nevyhovující instalátor, ale neznamená to, že se bráníme inovacím k lepšímu.

Příspěvek Zaslal: po leden 02, 2012 10:33
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HRBACEK David

Powershell? To je nějaký super benzín? Laughing Laughing Laughing

Příspěvek Zaslal: po leden 02, 2012 13:50
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
KEBERT Martin

Ne, to je Microsofti parodie na Bash, krisnuta jablecnym AppleScriptem Smile

Ted vazne. Myslenka dobra, ale zabita tou nekompatibilitou a nejistotou existence v systemu. V MS win je standardne myslim az od sedmicek.
Příspěvek Zaslal: po leden 02, 2012 14:05
KUCERA Martin

Davide, v pátek jsem byl u pumpy a omylem jsem vzal pistoli s powershellem, ale hned jsem ji tam vrátil a vzal normalní, ale cena se nezměnila. Chvíli jsem čekal a pořád žádná změna. Tak jsem to zmáčknul a v tom mi přeskočilo (jako číslo ceny) Wink Takže hádáš správně.

Jinak Martine ten powershell je jen příklad, ale jak správně píšeš, není všude a musel by se do starších verzí doinstalovat, což je blbost (jinak to je docela užitečné). Nicméně tady bych to neřešil, prozatím zůstaneme u toho nevyhovujícího baťáku a pokud se rozjede ten Romanův návrh, tak se to může měnit. Teda pokud by měl někdo konkrétní návrh na vylepšení, tak to zvážíme Wink

Příspěvek Zaslal: po leden 02, 2012 14:09
PREISINGER Peter

Příspěvek Předmět: BAT a bodovanie Odpovědět s citátem

Ked sa tak zamyslam nad tym nevyhovujucim batakom - co je na nom nevyhovujuce? Podla mna pre ucely de facto "copy" plne funkcny a prehladny. Co sa tyka bodovania tak pre spicu by asi bolo naozaj dobre vacsie odstupnovanie bodov ale na druhej strane by podla mna ti co maju SR mali dostat pausalne 0 alebo aspon minus nejake body od toho co dostanu za dojazd zo SR. Dochadzam bezne na chvoste a je fakt fustrujuce ked mnohy zavodnici napriek prenamentnemu dojazdu zo SR beru takmer taku porciu bodov ako ja bez SR.

Příspěvek Zaslal: ne leden 08, 2012 6:31
PANCOCHA Jaroslav

Domnívám se, že by nebylo špatné zvážit 20ti místné bodování a SR zrušit ohledně možnosti získat body. ALe na druhou stranu bych SR nechal s tím že si jezdec může závod odjet do konce, ale bez nároků na body. SR by pak mohlo být klidně po každé sekci. Je mi ale jasné, že toto by musel podpořit plugin, tj. musel by to Wally naprogramovat tuto možnost.
Příspěvek Zaslal: ne leden 08, 2012 14:00
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
NODES Michal

Osobne bych se priklanel za mensi pocet bodovacich jezdcu. SR bych nechal jen na prvni etapu, aby jsi mohl po rane nastoupit do druhe, ale pokud nabouras i ve druhe, konec, bez naroku na body.
Nekdo napsal, ze rallye jsou zavody a melo by se zavodit a ne jezdit na udrzbu do cile. Nesouhlasim. Ne kazdej z nas ma cas u rbr sedet nekolik hodin a jen jezdit a hotlaperit, ne kazdej ma pro to talent a to se promita i do zavodu. Kazdej jsme rychlej, ale ne vsichni az do cile. Proto si jedeme svoje tempo.
Příspěvek Zaslal: ne leden 08, 2012 16:27
PETERA Jirka jun

já jsem pro bodování prvních 20ti jezdců, někde jsem teď i četl článek, že rally není jen o tom jet jak blázen, ale i trošku taktizovat a dojet do cíle Smile

Tr 2010 - 1.misto N4
Tr 2011 - 3.misto N4
Příspěvek Zaslal: po leden 09, 2012 15:39
VONKA Leo

Zdarec chlapi, zase se krapet nudím a po přečtění pár příspěvků o změnách textur a nejlépe i zase změně bodování sem musim taky něco přispět. S tím balíkem počasí/textury to je jistě dobrej nápad a v případě solidní databáze (která ale už jistě po tolika letech TR musí vlastně existovat) by bylo pro každý pořádající tým jistě daleko jednodušší podnik připravit. Jen by tím asi mohla zahynout velká výhoda pořádajícího týmu - kolikrát je ta RZ tak kvalitně zamaskovaná, že je k nepoznání - a to, že se může jaksi předpřipravit Smile Důležité by ale bylo zajistit aby strom, který se změnil ve šťovík, auto přejelo jako šťovík !!
K bodování můžu poznamenat zase jen to, že mě docela unavuje jak je pořád někdo nespokojenej. Ale 5min SR je ukrutně moc ! To se dohnat nedá ! Leda, že by ostatní jeli ukrutně pomalu. Myslim , že teď je bodování nastavené líp pro slabší jezdce - takže já sem spokojenej Smile
Příspěvek Zaslal: po leden 09, 2012 23:54
PANCOCHA Jaroslav

Myslím, že když se měnil systém z 20 na 30, tak se to řešilo též. A bylo nejedno přesné porovnání bodů sezony 2009 tuším, jak by dopadlo při tom a při onom bodování. Na přední příčky to mělo tehdy minimální dopad.

Když už je vám na tom něco proti mysli... zkuste si pro zajímavost vzít všechny body z dosavadní sezony, přehodit je na bodování Martina Bujáčka a porovnat. Bez takového porovnání více výsledků z více sezon je zcela zbytečné o tom diskutovat.
Příspěvek Zaslal: út leden 10, 2012 0:03
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
SENK Michal

Vzhledem k tomu, že je odjeto sedm závodů sezóny a zbývá už jen 5 závodů je zbytečné o tom diskutovat jak s porovnáním, tak bez něj. V této fázi sezóny nebudeme rozhodně nic měnit!

Co se týče textur, tak bych určitě byl pro to, pokud by někdo byl ochoten vytvořit databázi textur ve "čtvero ročních období" a z té by mohl pořádající tým čerpat. Pouze by seskládal skladbu, dosadil patřičné textury a nasázel vlastní a povinné bannery na trať. Otázkou je, kdo by byl ochoten se do tohoto pustit. Stejně žádný tým většinou netvoří textury po grafické stránce zcela sám. Většinou se jedná o skládání textur z dříve vydaných balíčků a lehké doupravování dle vlastních představ. Podstatou vydávání balíčků textur určitě není důvod "za každou cenu měnit textury", ale přizpůsobit je ročnímu období, logice skladby trati a sjednocení vzhledu tratí z různých destinací do obdobného hávu.
Určitě by to bylo přínosem pro kvalitu textur pro jednotlivé podniky.

Příspěvek Zaslal: út leden 10, 2012 0:23
PTACEK Martin

Ahoj Michale,
ano souhlasím, letos nic neměň, bylo to nefér vůči těm, kteří jedou, jak bych to řekl, taktickým způsobem.
Ale příští rok musí nastat změňa v bodování, je to prostě neadekvátní.
Příklad za všechny:
Teď, celkové bodování, nebo sk. S2000 v TR 2011, SPIŠÁK Štefan vs. HRBÁČEK David.
Spišák Š. na 2.podniku to rozbil, nebo co, prostě 0 nebo 9, a pak mu trvalo celých 5 závodů, slovy znova, 5 závodu, než se dostal opět před D. Hrbáčka, bohužel, ve třídě S2000 mu stále ještě chybí 17 bodů Shocked Shocked Shocked

Doufám, že jsem pochopen dostatečně, že změna musí nastat, třeba od příštího roku, ale musí.

Příspěvek Zaslal: út leden 10, 2012 12:13
OSTROVSKY Milan

ještě pro upřesnění 5x Davida porazil a 1x byl poražen... chybí 17 bodů to je ještě 4x Davida porazit... a to se bavíme o vítězstvích kde je bodový rozdíl největší.... = aby dohnal ztrátu ze závodu kde né že nebodoval, ale bral 9bodů což není nula.. musí Davida porazit, respektive vyhrát 9 závodů... když by jsme brali že by nebodoval... = 11x vyhrát... takže celá sezona... doufám že už je to všem jasné
Příspěvek Zaslal: út leden 10, 2012 13:13
TAUS Petr

Také se připojuju k ptákovi a Milanovi, že je s tím potřeba něco udělat, jelikož je situace zase jiná než po sezóně 2009, kdy se na tento systém přešlo. A je jasné, že až od příští sezóny, aby nebyl letos někdo znevýhodněn, ale myslím, že to je vše na rozumnou debatu po sezóně, i podle výhledu na počet startujících do příštího ročníku..

P.S. Ono stačí prosté porovnání s MS - 10 bodovaných míst - 1. 25 b., TR - 30 bodovaných míst - 1. 45 b., takže dle přepočtu by v TR musel mít první 75 b., což je podstatně víc než je teď! A nemyslím si, že by to v MS nefungovalo a někdo si na bodový systém stěžoval, to samé v IRC, když nepočítám poslední 2 závody s koeficienty! Toť ode mě vše.. Wink

P.S. Znám Krtka! Wink
Příspěvek Zaslal: út leden 10, 2012 13:23
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Další
Strana 15 z 19

Přejdi na:  

Czech translation by Azu

Based on CanverRed theme