Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Váš názor na změny fyziky pro větší realizmus? |
Nemohu se dockat |
|
52% |
[ 216 ] |
Jsem pro |
|
36% |
[ 148 ] |
Je mi to jedno |
|
3% |
[ 16 ] |
Jsem proti |
|
7% |
[ 29 ] |
|
Celkem hlasů : 409 |
|
Autor |
Zpráva |
PANCOCHA Jaroslav
|
Předmět: |
|
|
Zpravidla civily nesleduju |
|
|
Zaslal: st květen 09, 2012 9:09 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
Návrat nahoru |
|
|
PTACEK Martin
|
|
|
Zdá se mi, že když ve 2.kole jedeš z toho mostu dolů, tak to auto docela dosti poskakuje, nevím, jestli si to pamatuji dobře, ale ze skutečných záběrů tam auta sjíždí docela v poho.
Jinak na oko to funguje pěkně. |
|
Zaslal: st květen 09, 2012 11:14 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Ve druhém kole jsem jel moc vpravo a škrtal "zábradlí". Je tam i to poškození vidět. Možná je to tím. Ale já si teda ničeho nevšiml |
|
|
Zaslal: st květen 09, 2012 11:24 |
|
Návrat nahoru |
|
|
FAZEKAS Petr
|
|
|
PANCOCHA Jaroslav napsal: |
http://www.youtube.com/watch?v=Sak_S81kGjk&feature=related
Já si tak z prvního pohledu říkám, že ve srovnání s RBR a to i s poslední verzí fyziky, to auto vůbec nechce zatáčet a zvedá se víc než naše Evo. Je to pravděpodobně samozřejmě ale civilní Evo. Na druhou stranu ... je to enko a tam mezi civilem a závodním tak velký rozdíl není nebo ano ? |
Za mě mu to naopak zatáčí dost slušně. V těch pár situacích kdy to chtělo rovně ven si to "zavinil" sám, řekněme nadměrným přidáním plynu. Navíc statická kamera z auta zkresluje pohled a vzdálenosti, takže to na videu vypadá neochotnějš než při z pohledu zvenku.
P.S. jestli je to sériové EVO, tak ty jsou určitě nedotáčivější než speciály na rallye, protože je to pro běžný provoz bezpečnější. |
|
|
Zaslal: st květen 09, 2012 15:48 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Ano, ale naše Evo také zatáčí líp než toto sériové. Jen jsem chtěl mít nějaké porovnání. Ono je strašný problém, že v rally autech se nepoužívají onboard kamery s FOV nastavené dle lidského vidění. Pak se to dá totiž hrozně těžko porovnávat s vlastní zkušeností atd. |
|
|
Zaslal: st květen 09, 2012 19:29 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PLESNIK Martin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Sosnová není něco jako Verte (trať trošku podobná tady tomu co jezdí Andreucci). Ale co vím z testů, tak se to auto třeba na Verte chová uplně stejně jako to Andreucciho. |
|
|
Zaslal: čt květen 10, 2012 11:03 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Myslím že zde mohu napsat jistý prozatímní výhled dalšího vývoje, na kterém jsme se dohodli na srazu Team Rally 2011.
Testovali jsme prozatímní fyziku povrchů a pneumatik a na místě dělali nějaké úpravy. Dále se testoval Myšák 9, Focus 06 a prozatímní fyzika P306 Maxi a Citroen C2. Budu rád, když ti co to tam zkoušeli napíší do fóra své postřehy a poznatky, abysme to měli pěkně po kupě.
V kostce se dá myslím ale říci, že až na nějaké detaily byla většina "testerů" spokojena zejména s tím, že auta jsou čitelná, zpravidla nepřekvapí jako ty dosavadní a vzápětí po nějaké chybě víte přesně co jste udělali špatně ještě než narazíte. Co se některým nelíbí (a je to pochopitelné) jsou tyto věci:
- pocit z rychlosti - bohužel, s tímto nic moc neuděláme. Navíc pokud to porovnáváte těsně po tom, co jste se stejným autem jeli se stávající fyzikou, je ten pohled velmi zkreslený. Je možné též použít větší FOV, smířit se s tím, že nejezdíme rakety, anebo ... přejít třeba do skupiny B
- malá reakce na řízení ve větší rychlosti - je to prozatím jistá daň za to, aby nebylo možné projíždět zatáčky s vyšším přetížením než je reálné. V dosavadním RBR boční přetížení silně přesahuje reálnou hodnotu. Auto, i když jedete rychle a začnete kličkovat, tak by to auto mělo rozhodně reagovat. Současné RBR ovšem reaguje a ani nehrozí, že to roztočíte do smyku, prostě to drží. V reálu byste třeba při dané rychlosti zase začli okamžitě dostávat kola do smyku. Na srazu jsme na toto nastavili jistý kompromis. Uvidíme, co bude pak finální podoba. |
|
|
Zaslal: ne květen 20, 2012 12:31 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Co se týče dalšího vývoje fyzik:
- uveřejníme během pár dnů testovací verze ze srazu Team Rally, aby to mohli otestovat i ti, kteří se k tomu na srazu buďto nedostali, nebo na to neměli dost klidu
- Walter se dále pokusí věnovat autům, na které se na pluginu čeká a doposud tu nejsou (anebo špatně fungují). Jedná se především o nové WRC, DS3, Fiona, Mini (na které je ovšem minimum údajů, tak uvidíme jak to půjde) a jakmile budou tyto auta k dispozici, bude možné s nimi postupně jezdit turnaje. Dle zájmu se k nim pak přiřadí postupně i auta ze stávajících skupin a podle obsazení turnajů s novými a stávajícími fyzikami by se pak řešil případný kompletní přesun na fyziky nové.
Jako bonus - s novými fyzikami bude možné udělat funkční fyziky pro auta sk. B a ty budou též pak zařazeny mezi prvními do online závodů. |
|
|
Zaslal: ne květen 20, 2012 12:35 |
|
Návrat nahoru |
|
|
DOCKAL Stepan
|
|
|
Mám z Vás radost chlapci. Samé dobré zprávy |
|
_________________ ... RBR I´m lovin it ...
Geofre eWRC RBR Rally Team |
Zaslal: ne květen 20, 2012 19:30 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Prosil bych lidi znalé novinek v RBR světě, aby nám "napověděli", jaké modely, mimo plugin, čekají na zpracování fyziky pro plugin RBR Czech. Linky a zatřídění do tříd vítáno. |
|
|
Zaslal: po květen 21, 2012 14:21 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PLESNIK Martin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
KOUTSKY Dominik
|
|
Návrat nahoru |
|
|
PANCOCHA Jaroslav
|
|
|
Díky, jen je teda problém s těmi Garysonovými modely, páč nejde ruské fórum. Snad časem půjde. |
|
|
Zaslal: po květen 21, 2012 17:39 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|