Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
LABAK Tomas
|
Předmět: Zakázaný setup?? |
|
|
chtěl jsem se zeptat co je to zakázaný setup a kde najdu ňáké hodnoty jak od jakých hodnot po jaké hodnoty smím nastavit auto???? |
|
_________________ http://www.maxpowerleague.cz/ |
Zaslal: ne srpen 17, 2008 10:02 |
|
Návrat nahoru |
|
|
NOVY Karel
|
Předmět: |
|
|
zakázaný setup je jakákoliv hodnota nastavená mimo povolené meze. Ty najdeš u každé fyziky auta v souboru readme |
|
Zaslal: ne srpen 17, 2008 10:05 |
|
Návrat nahoru |
|
|
FRIC Miroslav
|
|
|
Tomas Labak: V každé fyzice je soubor read me. Kdyby sis ho přečetl, tak to víš. Limity zjistíš lehko. Pokud nastavuješ auto ve hře, tak Tě to za limity nepustí automaticky. |
|
_________________ Nepište mi, prosím. Už tři roky nejsem na pluginu aktivní. Díky
Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks |
Zaslal: ne srpen 17, 2008 11:27 |
|
Návrat nahoru |
|
|
LABAK Tomas
|
|
|
právě že jsem nastavoval auto ve hře a za limity mi to pustilo a pak když jsem chtěl závodit tak mi to psalo zakázaný setup! |
|
_________________ http://www.maxpowerleague.cz/ |
Zaslal: ne srpen 31, 2008 11:00 |
|
Návrat nahoru |
|
|
HAZE Jiri
Založen: 18. 08. 2006 Příspěvky: 1610 Bydliště: Hradec Králové
|
|
|
A nemáš náhodou staženou NEW fyziku ? Pak Tě to nepustí, protože ta je zatím JEN testovací |
|
_________________ Jirka "Zajíc" HÁZE
CARLSBAD Rally Team , driver |
Zaslal: ne srpen 31, 2008 11:05 |
|
Návrat nahoru |
|
|
FRIC Miroslav
|
|
|
LABAK Tomas napsal: |
právě že jsem nastavoval auto ve hře a za limity mi to pustilo a pak když jsem chtěl závodit tak mi to psalo zakázaný setup! |
To jednoduše není možné. Leda bys nastavoval auto na šotolinu z asfaltového defaultu a naopak. To je jediná možnost.
Jirka Haze: Kontrola setupu nemá nic co dočinění s tím, jestli je fyzika povolená nebo ne. Nejprve by to mělo napsat, že nemáš auto vhodné pro turnaj a setupem se vůbec nezabývat. Pokud by se to nějak dostalo až ke kontrole setupu, tak ta si bere limity přímo z té fyziky a je jí jedno, co za fyziku to je. Takže tímhle to není. |
|
_________________ Nepište mi, prosím. Už tři roky nejsem na pluginu aktivní. Díky
Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks |
Zaslal: ne srpen 31, 2008 12:37 |
|
Návrat nahoru |
|
|
HAZE Jiri
Založen: 18. 08. 2006 Příspěvky: 1610 Bydliště: Hradec Králové
|
|
|
Trošku oživím toto vlákno
Stáhl jsem si replay od pár jezdců skupiny N4, konkrétně z TR S.A.D.A.C. Rally RZ 12 a 19. Po vytažení setupu jsem zjistil, že 3 jezdci mají 1-2 hodnoty MIMO povolený rozsah limitů u tlumičů Jednolo se ve 2 případech o zpětný ráz a kompresi a v jednom případě o kompresi. Dle readme je krok nastavení: 0,5 kN/m/s od 3-8.5, 2-7.5 kN/m/s. Hodnoty setů však byly tuším 4.1 4.2 6.9, tedy o 1-2 desetiny jiné. Není to asi nijak rozhodující,ale jak se tam ty hodnoty dostaly Když jsem dal upravit danou hodnotu,krok byl správně 0.5,ale místo 4,4.5,5, bylo 4.1 4.6 5.1 atd. Kde je tedy chyba Nechci nikoho očerňovat z podvodu,ale .... Jména zatím nebudu zveřejňovat,mohlo by se stát,že mě někdo nařkne, že jsem proti někomu zaujatý ... |
|
_________________ Jirka "Zajíc" HÁZE
CARLSBAD Rally Team , driver |
Zaslal: pá listopad 27, 2009 10:40 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PTACEK Martin
|
|
|
To Haze: toho dosáhneš tak, že tam strčíš setup z jiného auta, kde tyto hodnoty lze nastavit. Podle mě k tomu došlo jen nedopatřením, mě se to též stalo a přišel jsem na to vlastně vždy jen náhodou, protože ani ve snu mě nenapadlo, že na jednom autě lze hodnoty měnit po 0,1 a na druhém pouze po 0,5 KN/m/s. |
|
Zaslal: pá listopad 27, 2009 11:56 |
|
Návrat nahoru |
|
|
HORENOVSKY Vitek
|
|
|
Me se pro zmenu stalo, ze jsem chtel jet Finsko se setupem pro CZ Asfalt a nepustilo me to. Vypsalo to asi 20 veci mimo. Vse ostatni s tim jde jezdit ale snih ne. |
|
|
Zaslal: ne listopad 29, 2009 22:29 |
|
Návrat nahoru |
|
|
VEVERKA Lukas
Založen: 24. 08. 2009 Příspěvky: 406 Bydliště: Nošovice u F-M
|
|
|
horenovsky vitek to se mi stava porad s soto setupem se nedostanu do francie |
|
Zaslal: ne listopad 29, 2009 23:09 |
|
Návrat nahoru |
|
|
KOVARICEK Miroslav
|
|
|
Je to tím, že fyzika na asfalt je jiná než na šoto! Naopak šoto fyzika je stejná jako sněhová! |
|
|
Zaslal: ne listopad 29, 2009 23:19 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BRUDER Martin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
MIKSOVSKY Jakub
|
|
|
tady ale martine vzniká úplně jiný problém než byl v TR. Tam byly mapy v zakázaných hodnotách, které nejdou v rychlé rally nastavit. Naopak tlumiče v "mezi" hodnotě jsou jiný problém. Koukl jsem do setupu a lítám v tom taky, protože když se dávali nové fyziky, tak se řeklo, že stačí otevřít v rychlé rally setup a položku zkusit změnit na jinou hodnotu a zpátky, čímž se měla automaticky dostat do správných mezí, což se u map diffů stane. Jak vidno nestalo se tak u tlumičů, kde se celý krok posune. Krok u položky je 0,5 a plugin to povolí do online hry, tím to pro mě bylo daný jako OK. Tohle je v celku zajímavá chybka kontroly, kterou bych řešil domluvou |
|
_________________ YARGH! / KirK
Don´t Panic............Douglas Adams
Mirek kecá
I Got A Fever, And The Only Prescription Is More Cowbell! |
Zaslal: po listopad 30, 2009 17:39 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SEKERA Rostislav
|
|
|
MIKSOVSKY Jakub napsal: |
Jak vidno nestalo se tak u tlumičů, kde se celý krok posune. Krok u položky je 0,5 a plugin to povolí do online hry, tím to pro mě bylo daný jako OK. Tohle je v celku zajímavá chybka kontroly, kterou bych řešil domluvou |
jenze pokud to budes menit v textaku treba po 0,1 tak te plugin pusti, tim padem se ale stava omezni fyziky (krok po 0,5 u s1600) zbytecny, jak chces dokazat ze to nebyl umysl. jak psal Haze tyka se to vice lidi i treba ted v HSFpodniku. mohl by se k tomu nekdo z vedeni TR vyjadrit at je jasno? |
|
|
Zaslal: pá prosinec 04, 2009 18:16 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BAYER Jiri
Založen: 19. 10. 2005 Příspěvky: 56 Bydliště: Hrádek nad Nisou
|
|
|
Ono je to vcelku jednoduché zeptam se takto : Odpovídal setup platným fyzikám pro danou třídu v TR ? Pokud ano vše je ok ale pokud ne měla by přijít samozdřejmě penalizace a použiju jednu větu kterou tenkrat napsal Chrast .... "Nemůžeme chtít aby plugin zatím sám kontroloval všechno. Část zodpovědnosti musíme nést každý sám." a je to věta pravě ohledně špatnych setupů kdy dostali kluci penale za nedovolené hodnoty v nastavení. Netvrdím že to někdo udělal umyslně třeba si sosnul setup ani do něj nekoukal ale to už je zodpovědnost čistě jezdce s čím jde na start velkého podniku |
|
|
Zaslal: pá prosinec 04, 2009 19:58 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|