Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
BARTA Roman
|
Předmět: Kamery - nastavení |
|
|
Obrázek 1
Obrázek 2 - stín
Obrázek 1
Uprostřed vidíte údaje o cam. bonnet. Toto najdete v ini každého vozu. Pro názornost je v 3d kamera zobrazena a barevně jsou osvětleny jednotlivé indicie.
Bod „TARGET“(zelená) – já bych tomu říkal „dohled kamery“. Pokud budete hýbat kamerou v pozicích (XYZ – barva žlutá) kamera se bude posunovat, ale bude stále „koukat na „TARGET“. Dejme tomu chci kameru nasměrovat ze středu kapoty (bonnet) do pozice řidiče. Nastavuji jednotlivé pozice XYZ (barva žlutá)
Řádek „Pos.“: první číslo=vlevo/vpravo; druhé číslo=nahoru/dolů; třetí číslo=dopředu/dozadu.
Začněte „zvolna“ měnit poslední 3 desetinná místa. Pokud při těchto testech vidíte „černý hranatý stín (viz druhý obrázek), vězte, že to je auto. Pokud se Vám podaří kameru nastavit tak, že stín zmizí těsně na spodní hraně monitoru, můžete použít tento okraj jako okraj kapoty, protože přední okraj tohoto stínu slouží i jako „kolizní kvádr“ vozu. Test: Pokud tedy najedete po nastavení konečné pozice vpřed/vzad kamery pomalinku k časomíře a „dotknete se“ jí spodním okrajem monitoru (kdekoli), musí spadnout. Tak máte ověřeno, že jste na správném místě vpředu/vzadu a vlastně i vlevo/vpravo. Pokud časomíru míjíte a ztrácí se za pravým okrajem monitoru, nesmí spadnout.
Pozice FOV na obr. 1 růžová: Co to je? Zkratka Field Of View – volně přeloženo: Položky/objekty, které vidím v daném prostoru. Tzn. čím víc jich vidím, tím více odzoomovávám a vše se zdá vzdálenější a naopak. Zároveň je třeba pracovat s bodem Target, aby nedocházelo ke zkreslení. K tomuto ve většině případů v RBR dochází. Zde můžeme malinko korigovat i „odbíhání“ okolních objektů při jízdě, čímž měníme jakoby rychlost – možná pro testery kamer výzva pro to, jak zrychlit vnitřní pohled řidiče.
Stačí ? Nebo pište další dotazy, budu se snažit zodpovídat, ale myslím, že to už někdo zkoušel tady.
EDIT: opraveny staré odkazy |
Naposledy upravil BARTA Roman dne so srpen 23, 2008 0:41, celkově upraveno 1 krát
|
|
Zaslal: ne listopad 05, 2006 21:21 |
|
Návrat nahoru |
|
|
BITTNER Jan
|
Předmět: Re: Kamery - nastavení |
|
|
Tak já jsem si včera chvíli hrál a konečně jsem si udělal pohled pro mě vyhovující ,ale těch pokusů a omylů to je děs - škoda že se to nedá zkoušet jinak než vlézt do hry (nebo snad funguje nějaká rychlejší varianta zobrazení??). |
|
Zaslal: po listopad 06, 2006 6:33 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RYDL Tomas
Založen: 26. 10. 2005 Příspěvky: 37 Bydliště: dolní kralovice
|
Předmět: |
|
|
..ja jsem to delal tak, ze jsem si spustil rbr "v okne" a soubezne s tim jsem upravoval *.ini.. ..potom staci v rbr davat pouze restart rz, a nemusi se vyskakovat ze hry atd. ..jeste jsem si tipal obrazky cele plochy, takze jsem videl jak to vypada ve hre, a vedle jsem videl ty cisla tomu odpovidajici.. |
|
_________________ ..sycz4k
..HSF rally team |
Zaslal: po listopad 06, 2006 9:29 |
|
Návrat nahoru |
|
|
LECIAN Lukas
|
|
|
Jak spustis hru v okne a kdyz ji spustis, tak to ti pak vlastne uz vubec nepada do win, ze? |
|
|
Zaslal: po listopad 06, 2006 20:48 |
|
Návrat nahoru |
|
|
VITA Tomas
|
|
Návrat nahoru |
|
|
LECIAN Lukas
|
|
|
Nemel by nekdo odkaz, ono je toho na BHM docela dost.... |
|
|
Zaslal: po listopad 06, 2006 21:07 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RYDL Tomas
|
|
|
..hru v okne spustis jednoduse-v souboru "RichardBurnsRally.ini" zmenis hodnotu "Fullscreen = True" na "Fullscreen = FALSE".. |
Naposledy upravil RYDL Tomas dne st listopad 08, 2006 12:16, celkově upraveno 1 krát
|
..HSF rally team |
Zaslal: po listopad 06, 2006 22:13 |
|
Návrat nahoru |
|
|
LECIAN Lukas
|
|
|
Ahas, to me nenapadlo Diky |
|
|
Zaslal: po listopad 06, 2006 23:01 |
|
Návrat nahoru |
|
|
SOUREK Vaclav
Založen: 06. 11. 2005 Příspěvky: 249 Bydliště: Rožmitál pod Třemš.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
BITTNER Jan
|
|
|
Tendle softík sice funguje ,ale taky schazuje Burnse .A pokud si ho zapomeneš pustit před hrou tak je to naprd.Raději mít napevno upravené pohledy. |
|
Zaslal: út listopad 07, 2006 6:28 |
|
Návrat nahoru |
|
|
RYDL Tomas
|
|
|
..taky si rikam-nez spoustet dalsi program, to si radsi "vyhraju" s pohledem, ulozim napevno a mam klid.. |
|
..HSF rally team |
Zaslal: út listopad 07, 2006 10:11 |
|
Návrat nahoru |
|
|
STEJSKAL Petr
Založen: 19. 03. 2006 Příspěvky: 743 Bydliště: vedle bordelu
|
Předmět: okno |
|
|
ja kdyz spustim rbr v okne tak nevidim text, nevim cim to.. chtel bych se zeptat, v jakem .ini souboru se upravuje pozice kamery??
Diky |
|
_________________ RETROMEDIA RALLY TEAM manager |
Zaslal: st listopad 08, 2006 9:42 |
|
Návrat nahoru |
|
|
CHRASTINA Pavel
|
|
|
Kamera se upravuje pro každé auto solo, takže přesný .ini ti napsat nemůžu. V jednotlivých složkách je to vždycky "názevauta.ini". Tam najdeš jednotlivé pohledy, kde se mění hodnoty. |
|
_________________ #19 CHRÁSTwww.hsfrt.ic.cz
VÍTĚZ TR2007(WRC), TR2008 (WRC), TR2009 (WRC), EURO 2(N4), EURO 3(WRC) |
Zaslal: st listopad 08, 2006 10:26 |
|
Návrat nahoru |
|
|
STEJSKAL Petr
Založen: 19. 03. 2006 Příspěvky: 743 Bydliště: vedle bordelu
|
|
|
Aha, diky |
|
_________________ RETROMEDIA RALLY TEAM manager |
Zaslal: st listopad 08, 2006 11:49 |
|
Návrat nahoru |
|
|
MICHAL Martin
|
|
|
Petre, zkus nastavit ve hre jiny rozliseni, nez ma desktop. Ja taky nemel text. |
|
_________________ REVO eTEAM KLATOVY Marta_CZ |
Zaslal: st listopad 08, 2006 17:41 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|